A venit vremea scrierii unui articol despre o minunată energie, cea a Cheii / Porții 12, una dintre cele mai fascinante și misterioase teme cu care pasionații de autocunoaștere și auto-cunoaștere lucrează. Vă invit în lumea fascinantă a acestei amprente de geamăn zglobiu. 🙂

Aceasta va fi un subiect căruia îi voi dedica două postări, una va fi mai științifică/astrologică/tehnică, una mai personală. Încep cu cea mai tehnică, pentru a cuprinde semnificațiile generale ale Porții / Cheii 12.

Încep prin a vă menționa că poarta 12 este o contradicție în mișcare, cum sunt si posesorii acestei chei. Este singura cheie ce se află pe Inelul Secretelor ( puteți afla mai multe despre Inelele de codoni aici) și vă voi prezenta mai jos câteva dintre secretele ei, și este una dintre cheile aflate pe Inelul Încercărilor, alaturi de 33 și 56…toate trei fiind considerate chei de tip codon stop. Să tinem minte acest cuvânt stop, poate fi relevant în înțelegerea ulterioară a mesajului lui 12.

Drumul pe care îl face această cheie este acela at trecerii de la umbra Vanității la harul Puritații prin darul Discernământului. Partenerul de programare al acestei chei ( puteți afla mai multe despre ce semnifică acest termen aici) este cheia 11 iar jumătatea de canal în circuitul de Human Design este poarta 22. Astrologic vorbind, această cheie este o cheie de Gemeni, iar în astrologia vedică face parte din Nakshatra numită Mrigashira.

Voi începe cu prezentarea astrologică, este o poartă de a intra în informație mai ușor de înțeles pentru primii pași. Când avem de a face cu arhetipul Gemenilor, știm deja că ne referim și la dualitate, la un caracter mutabil, de Aer, inteligent și bun cominucator. Și aici, în secțiunea zodiei Gemeni activată de această cheie, avem de a face cu aceste trăsături. Pentru a menține transmisiunea simplă, vă invit să luăm de aici, din tărâmul Gemenilor, două cuvinte: curiozitate și comunicare. Sunt specifice acestei chei și specifice acestui semn zodiacal. Dacă facem un pas spre astrologia vedică, facem pas și spre a descoperi o parte dintre secretele acestei energii. Simbolul pe care vedicii îl asociază acestei Nakshatre este căprioara…semn al timidității dar și al îndrăznelii calme de a explora. Vedicii văd planetele plasate în acest semn drept a denota un caracter schimbător, când precaut și timid, când curios și intuitiv. Zeul asociat acestei Naksatre ne dă niște indicii foarte prețioase…zeul Soma…Soma fiind și numele unui prețios elixir…Soma este asociat minții și este păstrătorul acestei băuturi sau ceva care cunoaște formula secret a acestui elixir, care, spune tradiția indiană, era băut de zei pentru a fi nemuritori. Nasul fin al simbolicei căprioare este asociat capacității de a mirosi și detecta plantele potrivite pentru prepararea acestui elixir. Elixirul nemuririi, Elixirul tinereții. Semnul Gemenilor este asociat conceptului de tinerețe, iar acesta este unul dintre secretele acestei chei…căutarea ingredientelor pentru a trăi nemurirea și a trăi tinerețea veșnică ( putem, desigur, să luăm metaforic această asociere). Un al secret, și aici intervine și natura duală a Geamănului, este că această băutură, Soma, era considerată și un elixir folosit în ritualuri, un fel de ecstasy în variantă lichidă, sau un fel de ayahuasca ce deschideau poarta către lumi secrete sau invizibile în mod cotidian. Plăcerea vieții și atracția pentru plăcerea vieții și trăirea ei totală este o tema aici…ascunsă bine în spatele aparentei precauții a porții 12.

Lucrarea apartine artistei
Jen Lothrigel si poate fi gasită aici: https://fineartamerica.com/featured/throat-chakra-jen-lothrigel.htm

Trecând acum la partea de Cheile Genelor și Human Design, 12 are multe de zis. Este o cheie legată de discernamânt, de a percepe în mod subtil ce este autentic și ce nu este autentic. Posesorii cheii 12 sunt oameni foarte rafinați, nu vor afișa întotdeauna exterior acest rafinament, mai des afisează acest lucru colegii cu 22 activ, însă, 12-le are finul simț care detectează autenticitatea și originalitatea. Este o poartă asociată precauției și deschiderii inimii pure. De multe ori posesorii acestei chei au clasicele commitement issues…mai bine spus, probleme în a se deschide cu adevărat, în a se arăta altora cu adevărat. Dar acces pas cu pas la ceea ce reprezință, vin tiptil, exact ca o căprioară…și…dacă ceva nu le miroase bine…imediat fug sau dispar. Și tot fac acest dans până se conving de puritatea și noblețea celuilalt. Dacă sunteți în relație cu un posesor de cheie 12, aveți răbdare! Se vor arăta total foarte greu, vă vor testa răbdarea, determinarea și intențiile. Dar și când se deschid, romantismul întruchipat.

Și…facem ultimii pași în a mai descoperi căteva secrete ale lui 12…uitându-ne la legătura pe care o are cu poarta 22 din canalul 12-22 ce leagă centrul gâtului de centrul emoțional în harta de Human Design. Acest mix este spectaculos, o energie plină de romansitm, de pasiune, de creativitate și de rafinată sexualitate. Aici 12, poartă de Manifestor, își arată cu mult curaj culorile…devenind o poartă a măiestriei cuvintelor…în funcție de stare! Posesorul de poartă 12 poate fi când blând, când tăios, este ba poetul romanic care îți ia mințile scriind câteva versuri iscusite, ba scriitorul de pamflet sau cel care spune adevăruri dure și tranșante, folosind cuvintele pe post de arme. Precum ziceam, este o energie schimbătoare, cu toane, care trebuie să învețe să știe când și cum să vorbească, pentru a fi înțeles corect. Denumită și poarta profetului, cheia 12 cunoaște multe, poate vorbi despre muuuuulte adevăruri sacre….atunci când momentul și mediul sunt potrivite. Impactul cuvintelor lui 12 este uluitor, puterea transformatoare a vorbelor sale, vorbe care, de cele mai multe ori, au o inspirație mai înaltă. Să nu uitâm că centrul gătului are un important rol alchimic, făcând trecerea între planul concret și cel divin, un centru legat și de tema transmutării și rafinării energiei vii.

Sursa foto:

https://fineartamerica.com/featured/throat-chakra-jen-lothrigel.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *