Tare intensă a fost toamna acestui an! Mai ales pentru că 2020 a fost atât de imprevizibil și ne-a invitat, moment de moment, să ne conectăm la temele importante și intime ale realității.

Încheiem activarea astrologică a energiei Scorpionului, iar articolul de astăzi este dedicat explorării cheii 14, ultima cheie activată de energia acestui semn zodiacal. Semnul acesta zodiacal îmi este drag și intim, atât pentru că am eu plasamente natale în acest semn, cât și pentru că viața mi-a oferit ocazia să iubesc, în viața de zi cu zi, un minunat reprezentant al acestei zodii. Cu drag scris pentru voi cei care aveți energie scorpionică în harta natala și pentru voi, cei cu cheia 14 activă în profil, sper ca acest articol să reușească să prezinte esența (măcar o parte a ei) acestei activări.

Povesteam în articolul dedicat cheii 1 despre asocierea pe care o fac între elementul Foc și semnul Scorpionului. Da, da…știu…Scorpionul este un semn de Apă, n-am uitat. Dar o Apă focoasă! Și aici simt să reamintesc acest aspect, pentru că atât activarea 1 cât și 14 ( pentru cei familiarizați cu limbajul Cheilor sau porților HD) fac parte fin Inelul Focului ( puteți citi aici mai multe despre asta). Focul cheii 14 este însă diferit, iar în acest articol voi detalia puțin de ce. Am ales imaginea unei Locomotive, inspirată de aburii acestui mijloc de transport și de resursele folosite pentru a asigura deplasarea…căldura este atât de familiară cheilor 1 și 14, nu degeaba Focul le activează energia interioară.

Drumul pe care cheia 14 ne invită să îl parcurgem este prin umbra Compromisului, Darul Competenței și Harul Generozității. Pare un salt impresionant, nu? … cel de la umbră la har…și da, este impresionant, ca tot ce este legat de această cheie.

Să începem cu Focul. Focul interior! Dacă pentru cheia 1 Focul este strâns legat de inovare și creație, scânteie divină, pentru cheia 14 Focul are o altă însemnătate. Ca posesoare a acestei chei / porți, pentru mine activarea aceasta este strâns legată de pasiune. De a trăi viața exprimând pasiunea interioară. Când în exterior emană aceiași bucurie de a trăi și experimenta viața precum arde și chemarea interioară a focului plin de lumină…nici urmă de Compromis.

Haideți să explorăm puțin drumul fascinant al acestei chei și să vedem cum se face această schimbare fascinantă între frecvența umbrei și cea a darului și harului. Umbra Compromisilui cred că am simțit-o toți în viața noastră, nu numai cei care dețin această cheie în profl. De câte ori am simțit cu ardoare chemarea într-o direcție și am ales să investim energia în ceva ce ni s-a cerut sau ni s-a impus? De câte ori ne-am ignorat chemarea interioară, busola plină de lumină ce ne ghidează spre calea corectă pentru noi…alegând direcții mult mai banale sau mai puțin autentice pentru sinele nostru? Ei bine, acolo sunt semințele Compromisului…în ignorarea luminii pline de culoare și căldură a Focului interior. Când nu ne ascultăm inima, când nu ne ascultăm adevărata chemare, când nu ne urmăm calea, dorința pură și autentică a interiorului, lăsăm loc Compromisului să se cuibărească în sufletul și celulele ființei noastre. Toți am trăit asta. Din păcate. Dar ce se întâmplă când ne lăsăm ghidați de pasiunea ce clocotește în noi? Când ne urmăm chemarea Focului interior? Apare Competența, pentru că facem ceea ce facem cu dedicare, cu iubire, cu Lumină! Și devenim buni în ceea ce facem, căci ne trăim genialitate și îi inspirăm și pe ceilalți. Cheia 14 este legată și de Cheia 8, Diamantul Sinelui. Focul interior ne ajută să ne slefuim, să ne trăim viața în prosperitate, cu generozitate și splendoare. Cheia / Poarta 14 este asociată Generozității și prosperității, este prezentă în profilele celor care transformă Focul interior în aur. O activare alchimică, doar este în energia magică a Scorpionului, semn mistic și încântător.

Să trecem și la partea astrologică a acestei activări, partea mea preferată. Eu am Luna în Scorpion, activată fix de acestă minunată cheie. În Astrologia Vedică, nakshatra corespondentă se numește Vishaka și ne prezintă o poveste fascinantă. Povestea determinarii, clarității, focusului și realizărilor de success. Guvernatorii acestei Nakshatre, mai bine zis zeitățile asociate sunt Indragni și Indrani, Indragni fiind asociat Focului – Agni, iar Indrani fiind considerată Regina Paradisului (puteți urmări aici un video foarte interesant pe această temă). Sunt mai multe tipuri de Foc, așa cum probabil intuiți. Această activare vorbește despre un Foc care luminează cu claritate drumul spre succes. Focul de a digera, idei, concepte, sințiri, Focul asociat puterii personala, asociat chakrelor 2 și 3, puterea creatoare și puterea direcției Sinelui autentic. Când ne conștientizăm acest Foc, când ne lăsăm ghidați de energia plină de putere a acestei activări care ne animă toată ființa, deblocăm Prosperitatea, Creativitatea și Nectarul Vieții. Carul Abundenței este simbolul cheii 14, iar Arcul Trimfului este simbolul acestei Nakshatre. Când ne trăim viața cu pasiune, cu intensitate, când ne urmăm chemarea, ne descoperim minunatele talente și trăim succesul real, cel care poate fi trăit alături de ceilalți, căci să nu uităm, cheia 14 este puternic legată de Generozitate. Nu-i așa că atunci când suntem luminoși, radieam lumina noastră și în jurul nostru?

Înainte de a încheia, simt să menționez și polaritatea Taur/Scorpion care este prezentă în canalul 2-14, canalul ce în Human Design este asociat Alchimiei și rafinării energiei Sacrale. Ambele semne zodiacale sunt legate de putere, de puterea creației și a disturgerii, de puterea de a folosi și transforma resurele, atât cele interioare cât și cele exterioare. Continuarea acestui canal în profilul HD este canalul 1-8, o altă energie compusă din polaritatea Taur/Scorpion. Și din polaritarea Apă/Foc. Apa și Focul sunt două elemente prezente și active în arhetipul zodiacal al Scorpionului. Focul ne ajută să ne trăim viața cu pasiune și dedicare, iar Apa ne ajută să ne conectăm cu profunzime și compasiune la sinele nostru și la emoțiile, realitățile și trăirile celor dragi.

Vă invit, în încheiere, să vă simțiți Focul interior. Pâlpâie? E o vâlvătaie? Arde? Luminează? Focul interior este viu, este sensibil, este emotiv…ba arde de mistuie tot, ba e de abia perceptibil. Competența lui 14 ne ajută să învățăm să ghidăm acest Foc, să devenim maeștrii Focului interior. Are nevoie de grija și atenția noastră pentru a lumina cu sens existența. Data viitoare când iei decizii care simți că îți sting pasiunea și bucuria de a trăi în prosperitate viața…fă o scurtă pauză și întreabă-te cum ai acționa din iubire, ce decizie ai lua iubind cu pasiune și cum ar putea decizia ta să aducă plină de generozitate pasiunea și în viețile celor din jur. Căci așa se umple Carul Abundenței / Locomotiva Alchimică…cu iubire, pasiune, generozitatea de a fi, de a trăi, de a munci cu bucurie și dedicare, trăindu-ne chemarea plină de Foc!

Videoul pe această temă poate fi vizionat aici:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *