N-am mai scris de mult eu pe al meu blog, dar hop au venit cuvintele în degete și s-au cerut așternute.

Astăzi o să scriu despre o Cheie / Poartă ce se află acum în tranzit și ce îmi este de vreo 2 ori în profile. Cu mențiunea că nu voi scrie prea academic, ci mai mult o contemplare proprie, așadar sper ca limbajul folosit să fie cât se poate de uman și să nu pară criptic. Și pentru că activarea despre care scriu este atât de familiară nouă tuturor, fiind conectată cu începuturile…cred că o percepem cu toții, fie că suntem pasionați de domeniile ezoterice, fie că nu. Pentru toți există începuturi, moment de moment…iar în aceste începuturi este întotdeauna o nuanță de Cheie / Poartă 41, cu Fantezia/Anticiparea și Emanația ei.

Activarea 41! Ah, ce activare minunată!

Tocmai am văzut un documentar despre viața lui Buddha și despre învățăturile aduse / transmise de el și anumite cuvinte și imagini din film m-au inspirat tare.

Sunt câteva simboluri asociate acestei Chei / Porți, printre care roata Samsarei și șarpele care își înghite coada, Ouroborosul. Simboluri cu greutate, nu alta, pe care majoritatea celor pasionați de Cunoaștere la știți. De nu, vă las linkuri cu ele, mai jos în articol.

La un moment dat, în film, apare o secvență în care se tot învărte această roată a Samsarei și se discută despre “cum oare putem să ieșim din această roată care pare că se învărte în continuu…“. Și în timp ce contemplam, realizam că îmi tot apare în fața ochilor un simbol diferit, numit și Enso, cel care în tradiția buddhistă este asociat iluminării. Și iată cum simțeam brusc ceva valoros aici…nu cumva și roata Samsara și Ouroborosul ne mențin tot în roată? Tot în alergătura nesfârșită, tot în viață și moarte, nou și vechi? Și oare de ce îmi apărea acest Enso, un cerc care rămâne deschis, drept calea simbolică spre a ieși din învârteală?

Cred că șarpele a fost prezentat constant drept un simbol al energiei ce dorește trezire spirituală și înțelepciune. Am simțit pe întreaga perioadă a contemplării tranzitului lui 41 o puternică conexiune cu Cheia / Poarta 54, ce vine cu acea energie telurică ce mișcă în fizic energia trezirii, de mulți numită energia Kundalini. Dar am simțit și o puternică legătură a lui 41 cu 60, ce vine cu minunatul Dar al Realismului să mai ancoreze și potolească Fanteziile nenumărate ale lui 41. Iar după documentar și spre sfârșitul tranzitului lui 41, tot a apărut Cheia 15 și tema Înfloririi și a Iubirii.

Simt că energia de Vărsător a lui 41, cu a sa Anticipare, este venită aici să deschidă noi căi de înțelegere, noi viziuni, și că nu are neapărat rolul de a reveni de unde a plecat sau de a închide cicluri…pentru mine informația cu șarpele care își înghite coada devenea prea similară roții Samsarei, iar Șarpele poate să fie tare viclean. Dacă de fapt, căutarea aceasta ne menține de multe ori în cerc?
Asociată începuturilor și genialității, activarea 41 se află în centrul rădăcină și are o mare putere de manifestare și mișcare înspre evoluție și ceea ce este nou. De fiecare data când un posesor de 41 calcă nesfârșit pe pași deja bătătoriți, cred că se adâncește tot mai tare în roată și este prins tot mai tare în cerc, fie el clar Samsarist și karmic sau aparent elevat, dar șerpuitor. Atât de tare se arăta în fața ochilor meu acest Enso ca nou simbol pentru 41, cel puțin în viziunea mea și pentru momentul meu de acum. Percepi clar continuitatea, percepi clar ciclicitatea…dar cercul rămâne deschis, așa cum îi stă bine unui posesor de activare 41 sau unui inițiator care a venit aici să aducă noul. Este nevoie de spațiu, de aer ( că tot este Vărsătorul semn de aer) pentru ca inspirația să vină, ca noul să ia naștere, ca evoluția să existe fără capcana repetiției. Această zonă a deschiderii care permite ieșirea a ceea ce nu ne mai este necesar și intrarea noilor informații sau experiențe care ne fac să evoluăm.

Poate ce scriu eu aici este strict percepția mea și nu își găsește ecou și pentru alți posesori de 41…sau poate acum respirați ușurați, simțind cum șarpele ăla încetează să-și mai înghită coada, simbolul transformându-se acum în ceva nou.
Tot suntem acum în linia de integrare a energiei lui 41, în linia 6, urmând ca de mâine să intrăm într-un nou transit, vă invit să contemplăm ce înseamnă Noul pentru noi și unde anume alegem să vedem noul ca vechi, de fapt…

Lucrez cu mulți oameni săptămânal, mulți dintre ei având acestă activare sau alte activări cu putere fenomenală de creație, și nu încetează să mă surprindă învărtirea în cerc. Haideți să întrăznim să trăim Noul, să aducem Noul în lume. Poate nu e nevoie să citim de o mie de ori aceiași carte, fie ca ea e foarte bună, sau să ascultăm la nesfărșit aceleași podcasturi sau să căutăm la nesfârșit informațiile care să ne dea încredere și elan să ne exprimăm unicitatea.
Dacă las să intre aer, inspirație, ghidare, lumina prin spațiul cercului Enso imaginar, oare ce simt și cum pot să aduc noua mea viziune în lume? Și dacă las prin acest spațiu nou deschis să iasă ce nu mai este necesar, ce este învechit sau ce mă ține pe loc?

Mă duc să contemplu mai departe, lăsând graficele, hărțile, părerile altora de o parte și contectându-mă pe unitatea a cee ace deja este…iar dacă spațiul acesta se deschide cu surprize faine pentru mine, minunat, le aștept cu încântare.
Vă îmbățișez!

Foto Roata Samsarei:

The Wheel of Life – Samsara

Foto Șarpele Ouroboros:
https://www.saatchiart.com/art/Drawing-Ouroboros/1688053/8245038/view

Foto cercul Enso:

Enso Symbol – What Does It Really Mean?

One thought on “De la Ouroboros la Enso”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *