“Lenea e cucoană mare”. Nu așa zice o vorbă de-a noastră?

După o îndelungată ignorare a pasiunii mele pentru scris, astăzi am hotărât să revin la taste.

Dimineața asta m-am trezit taaaare devreme, cu nesăț pentru terminat o carte ce mi-a plăcut – Warrior Goddess – ( voi scrie despre ea articol în rubrica dedicată subiectului, Cartea săptămânii). Cum am terminat cartea, m-am dat jos din pat cu un entuziasm contagios și zdrang, dăi cu revelațiile.

Mulți dintre voi știu de marea mea pasiune pentru autocunoaștere. Unul dintre instrumentele faine care m-au ajutat în “joaca” asta este învățătura vie inclusă în ceea ce poartă numele de Gene Keys/Cheile Genelor. Tot învârtind profilul meu pe toate părțile, am ajuns acum aproximativ un an la următoarea concluzie: ( pe care, din păcate, am împărtășit-o mult prea timid și limitat) esența profilului se poate citi în Sfera ce poartă denumirea de Perlă. Pentru mine, persoană care des vrea să studieze noutăți și să afle informații interesante, încâlcitul mod de a interpreta profilul mă obosea, ba chiar mă ducea în psihoze. Am realizat că această Sferă Perlă ne spune povestea atât de simplu și atât de bine, încât este un buton numai bun de apăsat când o luăm pe arătură în interminabilele umbre. Sfera mea Perlă este cheia 16, linia 3. Sau, în limbaj mai prietenos Geniul Magic în linia Sărbătoririi. Umbra acestei chei este indiferența, pe care eu mai degrabă o văd, în cazul meu, drept lene, iar darul și harul au nume mult mai plăcute – flexibilitatea și măiestria.

Combinația între mesajul cărții citite ieri/azi și mesajul acestei chei m-au făcut să realizez o limită auto-impusă în viața mea și o zonă unde deschiderea poate aduce multe bucurii. Deși am fost întotdeauna conștientă de propria-mi flexibilitate, foarte des m-am rușinat că o manifestam. Poate că era și vinovăție pe undeva, sau permanenta comparare cu ceilalți. Permanenta obsesie că trebuie să fiu bună în ceva, în ceva unic și clar, mă făcea să mă rușinez de câte pasiuni aveam. În timp s-a produs ruptura pe care o simt mulți dintre voi: “asta îmi e menirea/meseria/în asta sunt FOARTE bun, iar restul sunt pasiuni…chestiile de făcut în timpul liber”. Marea rușine a mea, ca om flexibil, ba chiar shapeshifter, a fost următoarea: “Nu sunt suficient de bună la x, y, z. Eu prea hălăduiesc. Buni sunt cei care fac numai asta, cei care sunt recunoscuți oficial într-un domeniu. Ca să fiu apreciată, trebuie să fiu la fel de bună, chiar mai bună, trebuie să mă specializez constant, să devin o figură notabilă în domeniul ales.” Care a fost rezultatul? Mi-am urmat multele pasiuni departe de public, alegând să afișez foarte selectiv diferitele mele laturi. Unii oamenii mă știau drept antrenoarea de aerobic, alții drept profa de dans plină de viață, alții drept fata serioasă care și-a luat doctoratul în arte la 28 de ani, alții drept artista cu spirit liber care lucrează când vrea etc.  Separările astea care nu își găseau niciodată liniștea la comun m-au obosit și m-au făcut să îmi pierd, în timp, entuziasmul. Din omul pasionat de 5 domenii, devenisem omul total indiferent care plutea pe unda talentului nativ.

În această dimineață am realizat acestă mare rană a rușinii Shapeshifterului. Mi-a fost teamă să mă prezint lumii în totalitate, cu toate fețele mele vizibile simultan. Aleg însă, începând cu acest moment, să arăt cine sunt și să renunt la jena de a răspunde la “Ce, te pricepi și la astro? Ții cursuri de feminitate pentru femei în deplină maturitate când tu de abia descoperi viața? Lucrezi cu copii? Pictezi pe apă?”

Da, sunt un om pasionat de a trăi viața și găsesc bucurie în multe domenii pe care le tratez cu seriozitate și pasiune. Aleg să nu mai creez pagini diferite pentru fiecare domeniu în care lucrez, ci să mă prezint totală, în aici și acum.

Ce fac cu pasiune în direcția măiestriei?

Pictez și desenez fie că pe apă, cu acrilice sau cu tuș.

Scriu ( lucrez la primul meu roman).

Interpretez cu mare drag astrograme, profile legate de autocunoaștere în fel de fel de sisteme.

Dansez și îi motivez și pe alții în a face mișcare.

Produc și decorez obiecte din lemn și metal, chiar acum lucrez la niște serii noi.

Țin ateliere de creație cu cei mici și cei mari.

Predau cursuri de feminitate și auto-cunoaștere.

Probabil mai sunt, dar simt să închei aici pentru azi. De astăzi îmi pun la “bătaie” în mod public aceste talente, care nu sunt numai pasiuni de week-end, ci domenii în care lucrez cu pasiune și determinare. Eu cred în omul total și sper ca acest articol să vă inspire în a vă debloca propriile rușini.

One thought on “Geniul magic, sau despre a fi un TOT”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *