Dacă săptămâna trecută am explorat ce manifestări diverse are iubirea și frumusețea in lumea Venusiană, astăzi haideți să pășim curajoși îm lumea lui Marte.

Fascinantul Marte, simbol al energiei masculine, războiului și agresivității, are un rol aparte în astrologie și este analizat de către astrologi atât în dinamica de cuplu cât și în harta natală. Astrologic vorbind, Marte are de a face cu dinamismul nostru, cu energia noastră, cu sexualitatea noastră. Puteți citi mai multe despre semnificația generală a planetei în articolul de here, astăzi mă voi axa pe semnificația diferitelor semne zodiacale ce pot să coloreze semnificația lui Marte în astrograma voastră. Dacă nu știți în ce semn aveți Marte, puteți să vă generați gratuit o harta here.

De regulă mai pregnant ca intensitate în hărțile masculine, Marte este demn de analizat și de înțeles și în hărțile feminine, pentru că ne prezintă natura noastră instinctuală, impulsurile noastre sexuale și ambiția cu care ne urmărim obiectivele. În Human Design Martele este văzut drept un tip de energie imatura, greu de controlat și de aliniat la standarde, semnificând, în harta, locul unde învățăm și creștem și ne dezvoltăm natural pe parcursul vieții, urmărindu-ne corect autoritatea și strategia ( detaliere despre subiectul acesta în articolele viitoare). În Cheile Genelor Martele conștient apare sub forma sferei numită EQ, referindu-se la partea noastră emoțională, intimă și la perioada de dezvoltare a emoțiilor, asociată pubertățiii, iar Martele subconștient apare ca sfera numită Vocație/Nucleu, cunoscută ca rană sacră și referindu-se, de regulă, la o vulnerabilitate moștenită sau la o zonă de explorare profundă a conexiunii cu conceptul de rană colectivă.

Pentru mine, Martele vorbește despre mixul între sexualitate ( vă recomand să explorați și teoria de aici, Jaiya este creatoarea acestui test de tipologie erotica, s-ar putea sa aflați lucruri noi despre voi! Testul este gratuit și este accesibil here), impulsivitate, vitalitate și energie. Vom porni imediat în călătoria lui Marte prin semne și vă invit să vă gândiți ce anume vă face să vă simțiti vii, să vă dați jos din pat plini de energie și care sunt felurile în care vă place să fiți cucerit din punct de vedere erotic. Să pornim!

Marte în semnele de Foc – Berbec, Leu, Săgetător, este un cuceritor și un nerăbdător. Aici energia vitală este orientată către acțiune, avem în această caterogie persoanele care își urmează rapid dorințele, fie ele sexuale sau de alt fel…intre stimul, idee și acțiune nu trece prea mult timp. Marte în Berbec este cel mai rapid, cel mai impulsiv și cel mai sexual. De regulă se fac extrem de ușor doriți, bărbații cu acest plasament au spirit de lupător iar femeile sunt foarte curajoase și îndrăznețe ( de nu e așa….hmmm…să fie Martele retrograd, căci altfel…). În Leu avem marii iubitori ai amorului! Leul este un semn asociat creației, poveștilor de iubire și luxului, așadar, atunci când iubesc și cuceresc, o fac într-un stil vizibil, colorat, năucitor. Le place să iubeasca și își doresc să strălucească în iubire și sexualitate. În Săgetător avem exploratorii, iubitorii de natură, spiritele libere. Fie că sunt bărbați sau femei, de regulă acest plasament al lui Marte nu este ușor de cucerit și caută un parteneriat în care să poată să evolueză, să simtă libertatea, să exploreze.

Martele în semnele de Pământ – Taur, Fecioară, Capricorn, este o forță a naturii. Cu multă ambiție, rezistență, tenacitate și extremă senzualitate, aici întâlnim firi foarte pasionale dar care se deschid și se arată foarte greu. Semnele de Pământ apreciază răbdarea, cântăresc bine înainte de a se implica, dar când se implică, sunt loiali și senzuali. În Taur, Marte indică o sexualitate puternică, iubirea pentru explorarea simțurilor, plăcerea confortului și a lucrurilor frumoase. Sunt iubitori de frumos, ca și cei sau cele cu Marte sau Venus în Balanță, dar să nu uităm cine este co-guvernatorul Taurului…Vulcan…așadar, sub calmul placid al Taurului, poate fi asunsă multă pasiune, pe care nativul o arată rar, de regulă în intimitate. În Fecioară avem un Marte tare interesant și complex, de multe ori este nevoie de răbdare pentru a vedea laturile mai puțin pure ale acestui plasament. Martele în Fecioară, Capricorn și în Scorpion ( semn de Apă) sunt asociate, de regulă, tipologiei sexuale de tip kinky, așadar oferiți timp pentru a vă cunoaște partenerul sau pentru a vă cunoaște mai bine pe voi, de multe ori normele n impun lucruri și ne informează fals asupra acestor subiecte. În Capricorn avem un Marte foarte pasional, dar, bine ascuns sub o platoșă rece și tacticoasă. Un semn cu multă tenacitate. capacitate de muncă, ambiție și incredibilă putere creativă și sexuală, pe care le lasă treptat vizibile și spre explorare în doi.

Martele în semnele de Aer – Gemeni, Balanță, Vărsător, este un explorator al lumior mentale. Aici avem categoria celor care iubesc informațiile noi, celor care iubesc neconvenționalul și celor care își iubesc și impun libertatea și independența. Semnele de Aer sunt foarte greu de cucerit și și mai greu de avut aproape, cu excepția momentului în care acești nativi simt dorința de a se dedica și de a se lăsa “prinși”. În Gemeni, Martele este un vorbăreț, ba chiar un certăreț. Iubirea și sexualitatea au de a face și cu inteligența, iar acest Marte este stimulat de către partenerii inteligenți. Sexualitatea se îmbinuă cu joaca și curiozitatea și avem aici, de regula, ca și la Vărsător, shapeshifterul, un tip de erotism elevat și complex, care are nevoie de dedicare și răbdare pentru a fi înțeles în totalitate. În Balanță, Martele este un iubitor al relațiilor și își dorește să fie în parteneriat, pentru a-și putea exprima tipica senzualitate. Sunt iubitori de frumos, de lux, au gusturi rafinate și sunt foarte atenți în alegerea partenerilor de cuplu. Să nu uităm că Venus este guvernatoarea Balanței, așadar, a avea planeta Marte, planeta agresivității, într-un semn guvernat de echilibrata și rafinata Venus…vă puteți da seamna cât de diplomați și profunți pot fi acești nativi, uneori de o neutralitate care îi poate surprinde pe cei din jur. În Vărsător, avem un Marte tare rebel și neconvențional. Fie că este în harta feminină sau masculină, acest plasament ne vorbește despre importanța libertății, individualității și viziunii înalte asupra vieții. Aici avem oamenii pentru care a fi altfel este foarte important, sunt cei care își iubesc amprenta diferită și caută și parteneri de acest fel. Au o sexualitate complexă, neconvențională și iubesc explorarea. Să nu uitîm însă că, alături de Taur, Leu și Scorpion, Vărsătorul este semn fix, așadar, dacă decid să se dedice unui partener, pot să fie foarte loiali și dedicați, deci a nu se confunda explorarea cu libertinajul.

Martele în semnele de Apă – Rac, Scorpion, Pești, este un maestru al conectării emoționale. Aceste plasamente sunt foarte abile în a citi emoțiile altora și sunt și indicatori ai unei îmbinări interesante între senzualitate și sexualitate. De regulă fac parte din tipologiile erotice senzuale sau energetice, aici fiind iubitorii de parteneriate absolute. Iubesc să își cunoască foarte bine partenerul, săfuzioneze cu partenerul, mai ales dacă Martele se află în Pești. În Rac, Martele își dorește câmin, confort, emoție și familie. Este un plasament pentru care ideea de acasă este foarte relevantă, aducându-i multă energie benefică. În Scorpion avem unul din plasamentele cele mai discutate la masa “astrologilor”, fiind considerat un mare seducător. Atât femeile cât și bărbasții cu acest plasament au cel ceva, o doză inexplicabilă de șarm și sex-appeal și se fac extrem de ușor doriți. Este un semn care iubește sexualitatea și iubește profunzimea iubirii, se dedică greu, este foarte selectiv, dar când decide să se implice, o face total. Ultimul semn, cel al Peștilor, este sediul sexualității energetice, aici îî avem de regula pe cei care își doresc acea fuziune spirituală, elevată, rafinată. Sunt un semn foarte emoțional și complex, pot cu ușurință accesa planurile nevăzute, au o înțelepciune parcă sădită în personalitatea lor, încă de la vârstă mică. Sunt fermecatori sau fermecătoare, cu mari capacitîți seductive dar și cu o mare atracție spre relațiile nepermise sau spre iubirile iluzorii ( Neptun este guvernatorul Peștilor).

Mulțumesc pentru lectură și pentru călătoria împreună. Vă las ca temă de contemplare energia minunată a lui Marte. Oare pentru voi cum se manifestă masculinul lui Marte și femininul lui Venus?

Pe curand!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *