Fascinanta Lună…haideți astăzi să pășim în lumea misterioasă a emoțiilor și să explorăm care este motorul puternic din spatele acțiunilor noastre…Luna!

Vom explora atât Luna din harta astrologică, cât și cea care apare în profilul de Cheile Genelor drept sfera Atracției. În Human Design, sistem la care fac des referire în prezentările mele, apare acest plasament și în zona de design sau subconștient (pe roșu), cât și pe latura de personalitate sau constientă ( pe negru). Mai jos este o imagine care prezintă aceste poziții într-o hartă astrologică complexă ( include și parte de HD + plasament Chiron).

Harta Completa calculată pe site-ul www.geneticmatrix.com

Poziția Lunii în harta clasică astrologică se calculează pe baza datei de naștere și a orei de naștere și reprezintă semnul în care se afla acest satelit la momentul nașterii noastre. Luna de pe partea subconștientă, cea care poartă numele de atracție, se calculează pornind de la data de naștere și făcând un imaginar pas înapoi în timp, cu câteva luni înainte de naștere. Aproximativ 88 de zile sau 3 luni înaintea datei noastre de naștere. Analizat din diverse perspective de către astrologi, acest moment marchează, printre altele, uniunea între spirit și corp. Această parte subconștientă a firii noastre ( întreaga parte roșie a harții) este foarte importantă în înțelegerea mai profundă a aspectelor planetare.

Vă invit să explorăm, pentru început, semnificația generală a Lunii în astrologie și să descoperim ce încărcătură energetică are ea în diferite semne zodiacale.

Luna reprezintă partea noastră emoțională, intuitivă și instinctuală. Ea este cea care ne arată, într-o astrogramă, de ce reacționăm în anumite moduri și care sunt mecanismele subtile care ne fac să ne trăim viața în anumite moduri. În astrologia vedică, vechea și înțeleapta astrologie indiană, plasamentul Lunii era considerat chiar mai important față de cel al soarelui. Luna, ca și ascendentul, sunt două dintre plasamentele astrologice care se schimbă des pe parcursul unei zile, fie ca semn, fie ca poziție în casa astrologică. Deseori astrologii folosesc plasamentul lunar pentru a ajuta clienții în descoperirea orei corecte de naștere. Tradiția indiană asociază semnul în care este Luna cu modul în care funcționează, la nivel subtil, mintea noastră, explicând o legătură foarte interesantă, preluată și de astrologii europeni:

Gând – Dorință – Acțiune

Precum vedem, acțiunea nu este numai tărâmul guvernat de Marte, căci și discreta Lună are multe de spus aici. Considerată motorul intim al acțiunilor noastre, Luna are o deosebită relevanță atât în harta natală, cât și în cea de cuplu. În funcție de planetele cu care intră Luna în aspecte putem vedea și în ce fel este nuanțată viața noastră emoțională și ce fel de oameni atragem instinctiv în viața noastră.

Mai jos sunt câteva astfel de asocieri planetare, descoperiți cu răbdare harta voastră natală și vedeți ce alte aspecte interesante apar ( recomand să vă concentrați pe aspectele majore care pot aparea – conjuncții, opoziții, trigon, sextil, pătrat).

Lună + Pluto = Lună Plutoniană, emoții și relații intense, transformatoare.

Lună + Uranus = Lună Uraniană, emoții și relații neconvenționale, capricioase.

Luna + Neptun = Lună Neptuniană, emoții și relații idealizate, spiritualizate.

Luna + Chiron = Lună Chironiană, emoții și relații vindecătoare, profunde.

Luna + Saturn = Lună Saturniană, emoții și relații dificile, reprimate.

*puteți face asocierile cu toate pozițiile planetare importante – Venus, Marte, Mercur, Jupiter etc.

În partea subconștientă, Luna poartă numele și de Atracție ( conform învățăturii Cheilor Genelor) și vom descoperi că și acolo avem un semn zodiacal, o cheie și o linie activă. Vă recomand să lucrați cu răbdare și atenție harta și profilul vostru, minunatele comori pe care le avem active la momentul nașterii nu se lasă ușor văzute din prima. Când contemplați și studiați tema Lunii, a laturii emoționale și instinctuale, luați în considerare ambele poziții ale Lunii în harta voastră, conform graficului atașat în harta model.

Recomandarea mea este să începeți studiul Lunii cu poziția în care se afla Luna în partea subconștientă, cea marcată pe banda cu roșu. Ce cheie sau poartă activează Luna voastră subconștientă? În ce semn se alta și în ce casă? Deseori atragem în viața noastră, aparent fără să ne dăm seama de ce, persoane care au planete în zodia în care avem noi Luna subconștientă și conștientă. Materialul acesta se va limita la partea astrologică, însă, dacă simțiti chemarea de a explora în detaliu referirea la chei și porți în Cheile Genelor și Human Design, aveți mai jos două surse foarte bune, momentan în limba engleză.

*https://genekeys.com/living-library/ și https://humandesign.tools/hd-gates

După ce ați lucrat cu partea subconșientă, treceți la partea de personalitate, Luna activă în harta voastră natală, cea reprezentată pe coloana neagră. Aceasta poziție a Lunii este cea clasică, acea Luna la care ne referim noi, astrologii, atunci când discutăm despre partea emoțională. Luna de aici este legată strâns de felul în care acționăm și ne exprimăm emoțiile și trăirile interioare. Să nu uităm că Luna este, alături de Soare, unul dintre corpurile astrae producătoare de lumină, clasicele Luminarii atât de iubite în analiza hărților de cuplu. Luna este forța luminoasă și discretă cu care se lasă văzute părțile noastre cele mai subtile. Deci, haideți să vedem ce semnificație au diferitele semne zodiacale care pot activa Luna și atracția noastră.

Fiecare poziție planetară analizată în astrologie se poate afla în: Domiciliu, Exaltare, Cădere sau Detriment. Pentru Luna, semnele care ocupă aceste poziții sunt: Domiciliu – Rac, Exaltare – Taur, Cădere – Scorpion, Detriment – Capricorn. Vedeți dacă Luna sau Atracția voastră este într-un astfel de semn, este relevantă această mențiune, chiar înainte de a vedea mai departe dinamica în semne.

Luna / Atracția în semne de Foc

Berbec – Leu – Săgetător

Avem aici energia inițiatorilor, a cutezătorilor, a oamenilor de acțiune. Pentru acest grup zodiacal, emoția însemnă dinamism și aventură. Le plac provocările, iubesc să aibă o viață intimă dinamică și plină de bucurie. Berbecul este un semn impulsiv și foarte rapid, poate să nu aibă răbdare cu parteneri prea emoționali sau sensibili, este orientat mai mult pe a începe lucruri noi și pe a trăi totul la maxim. Leul este un semn preocupat de creație și de evoluția sinelui, așadar îl atrag relațiile în care simte că este în mod constant o versiune mai bună a sa. Iubește frumosul și luxul și își dorește să trăiască abundența și să se poată exprima liber în relații. Săgetătorul este un mare explorator, iubește cunoașterea, iubește călătoriile și va fi atras de parteneri cu care poate explora cât mai liber și mai complex intimitatea. Este un semn care se rafinează în timp și care își potolește impulsurile pline de pasiune când descoperă un partener înțelept, comunicativ și profund.

Luna / Atracția în semne de Pământ

Taur – Fecioară – Capricorn

Pământul este legat de instinct și de intuiție, așadar, întâlnim aici grupul de Luni mai tăcute, dar foarte sensibile. Aici avem oamenii pragmatici, cei care își exprimă emoțiile și intuiția în forme palpabile, des sunt creatori sau oameni preocupați de latura materială, care pentru ei aduce și liniște emoțională. Avem aici categoria iubitorilor de confort, celor care își doresc siguranță pentru a putea să se deschidă emoțional. Taurul este poziția de Exaltare a Lunii, ceea ce reprezintă o zonă de bucurie, de abundență. Pentru acest nativ emoțiile și exprimarea lor pot să aibă un efect minunat, atât pentru sine cât și pentru cei dragi. În Fecioară, Luna este mai puțin extrovertită. Însă loială și logică. Aceștia sunt nativii care iubesc puritatea, simplitate și curățenia, cel puțin în zona emoțională. Doresc transparență și deschidere și pot fi vulnerabili și nesiguri la începuturile relațiilor. În Capricorn Luna se află în detriment, o poziție dificilă și complexă. De regulă vedem aici persoane care se deschid greu și față de foarte puține persoane. Sunt oameni foarte pragmatici, serioși și puternici care foarte rar oferă acces la latura lor vulnerabilă. Este nevoie de multă răbdare cu astfel de parteneri, dar profunzimea cu care ei simt și iubesc este surprinzătoare și se rafinează în timp.

Luna / Atracția în semne de Aer

Gemeni – Balanță  – Vărsător

În acest grup îî întâlnim pe cei sociali, pe prietenoșii zodicacului. Lunile în semn de aer am o mare dorință de explorare, comunicare și de libertate. Sunt parteneri greu de înțeles, foarte schimbători și extrem de activi mental. De multe ori întâlnim aici energia mentală cea mai puternică, oamenii care îți raționalizează sau își analizează foarte mult emoțiile. Tind să fie spontani, dar această spontaneitate este una mentală, nu neapărat instinctuală. În Gemeni avem o Lună care dorește informație și cunoaștere. Sunt persoane atrase de parteneri inteligenți, activi, volubili și de cei care știu să mânuiască bine cuvintele și care lucrează bine cu oamenii. În Balanță, avem o Luna iubitoare de armonie și de frumos. Aceștia sunt cei care îndrăgesc arta, latura estetică a vieții. Capacitățile lor de mediere sunt extraordinare, știu să comunice cu oricine, se fac foarte ușor plăcuți și au mari puteri seductive. În Vărsător, Luna este cea a vizionarului, a omului preocupat de viitor și de marile idei ce urmează să vină. Pentru ei intimitatea înseamna evoluție, înseamna explorare a subiectelor ciudate sau neconvenționale. Pot să atrgaă parteneri din medii diverse, învață mult din relaționarea cu oameni din toate mediile și culturile.

Luna / Atracția în semne de Apă

Rac –Scorpion – Pești

Luna în semnele de apă este foarte conectată cu tot ce însemnă simțire. Aici avem categoria senzitivilor. Oamenii sensibili și oamenii cu puteri de clarsimțite (deseori și cei cu Luna în semne de Pământ). În semnele de Apă vedem preocuparea pentru profunzime, conectare autentică cu celălalt, intimitate, spiritualitate. În Rac Luna se află în domiciliu. Emoțiile sunt hrană pentru suflet pentru acest nativ, poate avea emoții complexe pe care știe să le trăiască și să le rafineze. Este o personalitate calda, blândă și sensibilă, care are nevoie să se simtă acasă atunci când se exprimă. Este iubitor de familie, de oameni și investește timp în hrănirea emoțională a relațiilor cu cei dragi. În Scorpion Luna se află în cădere, această poziție fiind dificilă, similară celei în Capricorn. Avem aici de a face cu prototipul șamanului emoțional, omul care forează adânci zone ale subconțientului pentru a putea să trăiască mai intens realitatea sa intimă. Luna în Scorpion poate trece prin transformatoare povești emoționale, cu scopul de a se reinventa și renaște. Este atrasă de persoane puternice, mistice, misterioase li magnetice. Luna în Pești este legată de lumea creației, a fanteziei, sensibilității și visării. Avem aici idealiștii, oamenii conectați la câmpurile subtile, oameni cu excelente capacități intuitive. Sunt atrași de parteneri plini de imaginație și dornici de explorarea profundă a subconștientului și a intimității.

Până săptămâna viitoate, când explorăm casele astrologice în care se află Luna…studiu plăcut! În ce semn se află Luna voastră și ce aspecte planetare face?

Sursa foto: https://lunaf.com/astrology/moon-in-zodiac/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *