Prima postare din categoria “Astre” o voi dedica lunii (mele) în Scorpion. Sper să fie utilă și altori posesori de astfel de luni.

Cochetez cu astrologia cam…dintotdeauna. Mi-a plăcut să citesc despre astrologie, m-a interesat să îmi descopăr propria astrogramă și să îi ajut și pe cei dragi să înțeleagă limbajul încâlcit al astrelor. Indiferent de sistem, de tipul de perspectivă asupra hărții natale, poziția lunii mele în astrogramă a rămas în acest semn (pentru cei curioși, ea e fie în casa 7, fie în 8, în funcție de metoda de calcul).

Ce înseamnă pentru mine Luna în Scorpion și ce e de făcut cu ea?

1 (1)

Multă sensibilitate, perseverență, intensitate, magnetism, dorință de explorare și de profunzime. Mi-a fost întotdeauna ușor să “citesc” oamenii, să simt cum mă conectez de la primele întălniri cu sinele lor mai profund, cu ceea ce ei pot să fie dacă doresc să se descopere. Să simt când trebuie să acționez și când trebuie să nu acționez ( deși au fost și momente când tot corpul zicea nuuuu, nu face asta…dar alegeam să fac invers…să nu uităm de componenta distructivă și mai ales auto-distructivă a Scorpionului). O îmbinare a intuiției și a instinctului care uneori mă uluiește…recunosc, încă nu știu să folosesc armele astea, dar promit să mă școlesc. Preocuparea pentru a înțelege în profunzime ce se întamplă în jurul meu – dacă un subiect mă preocupă, investesc energie ce pare inepuizabilă pentru a afla toate secretele, toate dedesubturile. Dar, să o luăm pe pași:

  • Sensibilitatea – fie că ea se manifestă prin conectarea la manifestările artistice, prin atenția acordată mediului în care mă aflu, prin percepția bogăției emoțiilor mele sau ale altora. Aș lega sensibilitatea de un soi de intuiție, de un al nu știu câtelea simț, de o mare receptivitate.
  • Intensitatea și profunzimea – cred că există un mare curaj pe care îl aduce această poziție a lunii – curajul de a explora profunzimea, de a căuta autenticitatea și intensitatea. Uneori poate lua și forma unei sete de adrenalină sau de aventură, nu neapărat de timpul bungee-jumping, dar de tipul “ah, să fac ceva nepermis, să explorez o situație misterioasă”. Cred ca lunaticii scorpioni au o mare forță vitală, o excelentă capacitate de a face față situațiilor grele, intense, neprevăzute. Eu întotdeauna am căutat trăirea, fie că a fost în drumețiile mele sau într-o piesă de teatru la care aleg să merg – să simt zvâcul, chiar dacă el este unul bine ascuns.
  • Dorința de explorare – poate nu este una bubbly ca a unei Luni în Săgetător sau Gemeni, dar este determinată și plină de perseverență. Pentru mine, explorarea este vitală. Ador să descopăr locuri interesante, teorii interesante, oameni interesanți ( da, setea de cunoaștere și explorare vine si de la turbatul Mercur în casa 1, dar aici fac referire la un alt soi de explorare). Când o Lună în Scopion dorește să afle…află tot! Curajul despre care scriam mai sus și o anumită fascinație pentru neprevăzut poată să te propage către a explora lucruri pe care mulți oameni nu le “ating” nici măcar superficial. Aș lipi acestei dorințe de explorare și perseverența, care se manifestă ca un soi de “până nu ajung la esență, nu mă las!” – legată, poate, de radarul acela care detectează din prima profunzimile, iar perseverența apare ca o dorință de a ne demonstra că am simțit corect ( mai dăm și rateuri).
  • Magnetismul – este deja ultra-discutată puterea de atracție a Scorpionilor…ce mi se pare interesant în cazul Lunii în acest semn ( comparativ cu Soarele sau alte planete în Scorpion) este că fascinația pe care o exercită este de multe ori greu de definit sau de înțeles. Cred că în acest semn Luna își ascunde bine puterea enormă de atracție…rezultatul…te simți atras, fascinat de un lunatic în Scorpion…și nu poți să știi 100 % de ce ( poate lua taaare mult timp să ajungi să realizezi motivele adevărate pentru care inițial te-ai simțit atras). Da, putem să fim carismatici, sofisticați, plăcuți și puternici. Știm, de regulă, să ne folosim acul și rareori nu nimerim. Vom fi atenți la mediul în care ne aflăm și la oamenii care ne înconjoară și vom acționa numai atunci când este necesar, pentru că știm că și fără să acționăm, generăm emoții și reacții.
  • Putere – deși nu este o poziție tocmai lejeră a lunii, ea aduce tema puterii în joc. Pentru cei cu Luna în Scorpion, concepte precum forța, dominarea, evoluția, distrugerea, metamorfoza sunt esențiale. Tendința este să privim acest semn ca pe unul întunecat, pus pe rele și cu tendințe malefice. Nimic mai fals. Pentru posesorul unei astfel de Luni lucrurile stau altfel. Balansul între vulnerabilitate și tăria de caracter, între a sprijini evoluția și de a impune forța sau între suferință și renaștere semnifică numai cățiva dintre pașii de dans pe care noi îi facem zilnic. Da, Luna în Scorpion are multă putere, care nu vine cu manual de instrucțiuni. Până înveți să asculți și să mânuiești această putere…ea poate să fie cam nărăvașă.

Ce e de făcut dacă avem această Lună – noi sau cei dragi nouă?

Să ne înțelegem combinația această unică între sensibilitate, putere și magnetism. Să învățăm să folosim puterea pentru a ne transforma și pentru a le arăta și altora posibilitățile de evoluție. Să folosim curajul de a înfrunta cele mai întunecate aspecte ale realității și să îi inspirăm și pe alții în a realiza că nimic nu este imposibil. Să înțelegem că în spatele enormei noastre putere de atracție se află un suflet sensibil și receptiv, deci să fim atenți căror oameni și căror medii le oferim aceste daruri. Să nu ne fie jenă să ne folosim acel “nas” care ne semnalizează când ceva nu este pentru noi și să verbalizăm mai des asta. Poate așa vom aduce lumină peste această poziție “întunecată” a Lunii despre care atât de mulți știu atât de puțin.

2 thoughts on “Luna în Scorpion”

  1. O descriere minunata, care deschide portile unei perceptii rafinate si constructive… Ca femeie cu pozitia natala a Lunii in Scorpion si in Casa I, fascinata de autocunoastere si de Cunoastere in general, pot spune cu certitudine ca abia acum, dupa cincizeci de ani de viata si peste treizeci de ani de cautari si preocupari spirituale, incep sa intuiesc complexitatea trairilor emotionale si forta generate de acest aspect astrologic.
    Din perspectiva kharmei, de cele mai multe ori posesoarea/posesorul Lunii in Scorpion are un trecut tumultuos legat de practici de Cunoastere stravechi, ritualuri, religie – pe care le-a trait intens. Da, poate fi vorba si de vrajitorie, mai ales daca avem in vedere ca druizii, de exemplu, erau initiati in medicina naturista si folosirea proprietatilor terapeutice ale plantelor si au fost arsi pe rug de cei care au venit sa impuna religia crestina in anumite zone ale lumii…Dar fiecare dintre noi e bine sa facem propria incursiune in subconstientul fantastic si fascinant pe care Luna in Scorpion il ofera.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *