O temă tot îmi dă târcoale și azi am decis că se cere scrisă și împărsășită cu voi. Particip la fel de fel de cursuri, organizez și eu cursuri și am remarcat niște lucruri anul acesta. Una dintre schimbările cele mai importante, cea despre care aleg să scriu astăzi este aceea că…BĂRBAȚII sunt din ce în ce mai activi și mai prezenți în lumea plină de mister a cunoașterii intuitive. Cursuri sau subiecte de discuție care păreau preponderent feminine sau dedicate femeilor…devin de interes și pentru bărbați. Am simțit să scriu acest articol acum pentru că vreau să punctez clar faptul că trecem printr-o perioadă cu multe SCHIMBĂRI (precum bine știm și simțim) iar trezirea aceasta intuitivă și profundă a masculinității pline de înțelepciune vine RAPID! Zic că ar fi bine să deschidem ochii, putem să integrăm frumos această schimbare, dacă o acceptăm și o conștientizăm. Săptămâna trecută, într-un grup foarte fain din care fac parte, legat de studiul astrologiei, cheilor și de minunata lume a cunoașterii, s-a deschis acest subiect…lăsăm grupul strict pentru interacțiunea feminină sau permitem și accesul bărbaților. Atât de interesante au fost răspunsurile, atât cele grăite cât și cele negrăite. Așadar, am simțit să scriu și să îmi exprim aici viziune asupra acestui dans între energia feminină și cea masculină.

Ei bine, precum știți, de aproximativ 3 ani lucrez ca astrolog și de aproximativ 1 an am început să mă adresez și celor care vor să învețe astrologie, organizând întâlniri și cursuri, nu numai sedințe 1 la 1. Trebuie să vă spun că ultimul an, în special ultima jumătate de an a adus incredibile conștientizări pentru mine. Mă adresam majoritar femeilor, pentru că le știam pe ele drept pasionate de astrologie și de lumea ezoterică. Nu de puține ori au venit bărbați la cursurile mele și nu de puține ori am avut sesiuni de citire a hărților lor natale. Da, și bărbații vor să cunoască aceste lucruri…și ei sunt interesați de partea subtilă a lucrurilor. Acum câțiva ani, sesiunile mele de analiză a hărților de cuplu se desfășurau cam așa…partea feminină a cuplului îmi trimitea datele ei de naștere, îmi trimitea datele lui de naștere și mă ruga să lucrăm harta lor comună și să analizez dinamica astrologică dintre ei. Nu de puține ori clientele mele nu știau ora nașterii partenerului și nici nu prea aveau cum să o afle pentru că el-ul nu credea “în chestii d’astea”. Și lucram cu ea o sesiune dedicată lor … și ei și lui. Anul acesta, nu numai că partenerele aflau mult mai ușor ora nașterii, ba chiar veneau și ei la sesiune dedicată cuplului. Și nu stăteau bățoși și sceptici, ci interacționau tare interesant. Cireașa pe tort a fost cursul pe care recent l-am organizat cu prietena mea, Liana…curs destinat explorării energiei Preotesei…subiect profund, mistic și…așa cum zice și numele…feminin. Mă trezesc cu întrebari legate de participare de la bărbați. Am avut prezență masculină la curs și vă garantez că a decurs minunat totul.

Revenind la tema de discuție a grupului despre care menționam la început, a fost interesant pentru mine să descopăr câtă agitație interioară ( și puțină exterioară) a produs lansarea acestui subiect…îi lăsăm pe bărbați să participe în grupuri sau la teme ce păreau a fi exclusiv feminine? Trageți aer în piept și încercați să simțiți ce răspuns călătorește prin voi…DA? NU? NU ȘTIU? Chiar sunt curioasă să știu răspunsul vostru, până să îmi citiți viziunea despre asta în rândurile de mai jos.

Aflată într-o nouă relație, începută la scurt timp după un mare roller-coaster emoțional, învăț atât de multe despre dinamica dintre masculin și feminin. M-a împins viața spre o restartare zdravănă și explorez acum o nouă lume parcă ( și da, e nouă total, mă aflu și pe un alt continent unde pudorile noastre europene sunt privite ca niște simandicoșenii de doi bani), o lume în care masculinul nu mai e imaginea aceea a lui bau bau care nu ne înțelege nouă sensibilitățile.

Un nou tip de masculinitate se exprimă și se modelează acum și am face bine ca și noi, femininele să vedem aceste schimbări. Să privim cu claritate, blăndețe și curiozitate. Ne-am tot dorit să fim iubite, apreciate, acceptate și cred că prea puțin timp am acordat ghidării cu naturalețe a energiei pline de foc a masculinului. Ei păreau ăia răi care ne tot chinuie și nu ne înțeleg latura noastră senzitivă…dar…cât de bune am fost noi în a-i ghida spre cunoaștere…a noastră, a lumii mistice, a misterelor. Femeia e asociată des misterului, bărbatul clarității. Dar nu se sunt concepte care se exclud. Deloc. Și noi suntem curioase de partea rațională și mai competitivă a masculinului și ei curioși de explorarea intuitivă. Oare noi ne cunoaștem și ne folosim calitățile de ghid? Cum? Cum ne folosim noi intuiția, cunoașterea, farmecul, senzualitatea, blândețea, puterea pentru a ghida?

Să luăm un exemplu banal, de care tocmai m-am “lovit” săptămâna trecută. I-am ghidat vreodată pe barbații din viața noastră prin experiența menstruației noastre? Și nu atunci când urlăm ca o panteră gata de atac că vrem ceva dulce sau avem o criză de plâns la un film siropos pentru că ne sunt hormonii doldora și ne dor toate cele. Le-am explicat prin ce trecem? I-am invitat în lumea noastră în momentele acestea turbulente? Nu știu cum vă simțiți voi atunci, dar pentru mine palmele iubitului ținute protector pe ovare sau cuibăritul în brațele lui funcționează mai bine ca orice pastilă. Și lumina de pe chipul lui când își conștientizează și el rolul în povestea aceasta a zilelor cu nervi și efectul minunat pe care prezența lui o are…alchimie pură!

Eu cred cu tărie că lumea trece prin schimbări mari. Generații întregi au avut de luptat pentru drepturi egale, pentru eliberarea femeii din niște tipare neplăcute, pentru ca noi toate să putem evolua și să putem să ne cultivăm energia feminină în deplină libertate. Cred că au rămas mult în genele noastre încă…frică, neîncredere, dificultăți în a ne deschide și în a fuziona conștient și cu verticalitate în parteneriate sănătoase. Încă pășim parcă nesigure ( și ei la fel de nesiguri!) pe un tărâm nou. Și orice e nou declanșează stări atât de complexe în noi…parcă vrem, parcă nu vrem, parcă ne încântă, parcă nu ne încântă. Ce construim noi acum este un act de curaj și va da roade în timp. Nu cred că mai este momentul ascunderii de masculin sau a trezirii separate. Sunt și ei aici, pe drumul cunoașterii, alături de noi. Avem de învățat de la ei, au de învățat de la noi. Vrem să dialogăm optim și să meargă toate strună, dar fugim și ne ascundem când e de făcut munca zdravănă. Dacă alegem la nesfârșit să ne separăm, să citim texte scrise acum muuuuuult prea mulți ani ( nu zic că unele învățături n-au extraordinară valoare…au!…e nevoie însă și de racordarea fină între trecut și prezent), cred că nu facem decât să repetăm ceea ce tot știm și auzim deja. Ce ar fi să avem curajul să trăim și noul, folosind din trecut și din experiențele pline de înțelepciune ceea ce ne poate ajuta în ghidarea spre un scop mai înalt?

Ce ar fi dacă am învăța și noi de la bărbați și i-am lăsa și pe ei să învețe de la noi? Cu deschidere și curiozitate. Ei nu trebuie să devină noi și nici noi nu trebuie să devenim ei pentru a învăța și pentru a ne completa. Fiecare poate să fie rege sau regină în asumarea propriei energii, având însă deschiderea de a da acces celuilalt la o nouă lume. Fiecare dintre noi suntem o lume întreagă…și noi femeile, și voi bărbații. Eu cred că a venit timpul să ne cunoaștem cu adevărat. Nu susțin că e cazul distrugerii oricărui mister…are și misterul farmecul lui. Dar misterul va fi prezent întotdeauna în dinamica dintre feminin și masculin. Chiar și atunci când credem că știm tot, hop, mai apar surprize.

Haideți să facem schimbările împreună și să învățăm noi feluri de relaționare. Energia masculină nu este numai cea cuceritoare și cotropitoare, poate fi și o energie care aduce structură și protecție femininului. Iar energia feminină nu este numai cea misterioasă, ascunsă și veșnic capricioasă, poate fi și o energie tandră, caldă, răbdătoare.

Vă mulțumesc, vouă tuturor care faceți alchimia posibilă în astfel de moment provocatoare. Vouă femeilor curajoase care ați deschis și deschideți drumuri pentru un viitor mai bun, vouă bărbaților ce vă trăiți puterea și integritatea. Nouă…tuturor celor care lucrăm spre un bine comun, nu spre o continuă separare. Toți ne dorim să fim iubiți, apreciați, sănătoși și aliniați cu scopul vieții. Indiferent de gen. 🙂

Sursa foto: https://www.voicesofyouth.org/blog/masculinity-and-femininity

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *