Ați avut timp să integrați lecțiile de la vizita trecută, da? Pentru că ne pregătim de explorarea unor noi destinații. Astăzi ajungem pe Jupiter, Pluto și Chiron. Le-am grupat așa pentru că sunt cele trei controversate, fiecare dintr-un alt motiv. Jupiter îi provoacă pe astrologi să se dueleze înainte de a decide dacă este planetă personală sau nu, cu Pluto se tot dansează dansul oare este planetă sau nu, iau Chiron este un asteriod ce cântărește atât de semnificativ în hartă…parcă, parcă te obligă să îl iei mult mai în serios și să-l vezi ca pe o planetă.

Frumosul și gigantul Jupiter! Mi-e tare dragă planeta asta, nu numai pentru că îmi este aproape de ascendent, dar și pentru că este reprezentată în profilul de Cheile Genelor de o sferă ce poartă numele de Perlă, sferă care cuprinde esența profilului hologenetic. De multe ori, lucrând cu clienții mei, le recomand ca, atunci când simt că se rătăcesc în prea multă informație, să aibă în vedere conectarea cu energia sferei Perlă, cu cheia și cu linia de acolo. Spune povestea vieții clar ca bună ziua! Jupiter este numit și marele benefic și este planeta mare și frumoasă care, cum îmi place mie să tot zic “atârnă greu în hartă”. Pe Jupiter nu prea ai cum să nu îl vezi, nu îl poți ignora, așadar, o privire asupra sa este revelatoare când ne uităm la harta natală. Energia sa vorbește în astrologie despre expansiune, cunoaștere, oportunități, prosperitate, despre noroc și despre legile interne corecte pentru noi. Este una dintre energiile planetare cele mai complexe, eu mă declar total fascinată de toată amprenta acestei planete.

Și pășim de pe o planetă minunată, pe o alta. Bine ați venit pe Pluto. Pe mulți energia plutoniană îi sperie profund, dar nu vă temeți, are și Pluto rolul său în povestea noastră. Asociată ideii de transformare și reprezentând arhetipul Scorpionului ( Scorpionul cel Negru, Scorpionul cel Alb), Pluto este planeta care ne conectează cu părțile noastre mai puțin vizibile, poate și mai puțin plăcute. În Human Design este asociață ideii de adevăr, nu cel general, ci adevărul personal, subiectiv. Pentru că și eu sunt una dintre persoanele născute în generația Pluto în Scorpio și am muuuulte aspecte între Pluto și planetele personale, energia puternică pe care o aduce în viață îmi este tare dragă. Nu întotdeauna neapărat plăcută, căci schimbările prin care te obligă Pluto să treci pot fi tare dure, dar întotdeauna aducătoare de claritate și adevăr. Astrologia evoluționară, pe care o recomand spre studiu pasionaților, îi oferă un rol central acestei planete și o asociază drumului evolutiv al sufletului nostru.

Următoarea destinație, Chiron. Din ce în ce mai studiat și mai iubit de astrologi, Chiron este un asteroid pe care eu îl simt, arhetipal vorbind, plin și deplin precum o planetă. Nu toate site-urile sau programele de calculare a hărților natale îl calculează automat, de multe ori trebuie bifat în secțiunea setărilor avansate, motiv pentru care, poate fi trecut cu vederea. Și nu prea e bine! Pentru ca semnificația lui în harta este tare importantă. Asociată termenului de “Vindecător Rănit”, Chiron ne vorbește despre rănile noastre ascunse, zona pe care o avem de vindecat și în care prea rar ajungem cu lumina vindecării. Consider că e nevoie de curaj și onestitate interioară pentru a te apuca de dialogat cu plasamenul lui Chiron în harta natală. Se cam lasă cu plâns, de multe ori putem simți că nu trece rana aceea orice i-am face. Însă, există și părțile bune! Chiron ne poate fi un bun ghid în călătoria interioară spre înțelepciune și trezire, este asociat imaginii centaurului și acestă dualitate om/animal este o metaforă a rezolvării conflictului între spiritual și instinctual. Calul este unul dintre animalele mele preferate și am rezonat puternic cu asocierea dintre Chiron și Lung-ta, o creatură mitică care poate zbura (ce reprezintă al 5-lea element, spațiul) și al cărui rol este transportarea rugăciunilor de pe Pământ către Cer.

Cum începe să vi se pară astrologia? Zâmbesc anticipând răspunsul vostru.

Contemplare plăcută! Ne regăsim curând pentru următoarea călătorie planetară.

Surse foto:
www.astroblogs.nl
https://facerealumii.ro/pluto/
https://zanestein.com/Chiron_a.htm
https://www.facebook.com/White-Tara-544225472311049/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *