Astăzi scriu despre un subiect care îmi este inimaginabil de drag. Energia planetară dominantă în harta natală. Acum ceva timp, când a ajuns pe nepregătite această informație la mine, am fost profund impresionată pentru că, brusc, totul începea să aibă sens.

Dedic articolul acesta tuturor celor care nu întelegeau, până acum, de ce semnul lor zodiacal nu le zice mare lucru. Dedic acest articol și astrologilor și celor care lucrează cu oamenii folosind sisteme diverse de dezvoltare personală și cunoaștere. Sper ca descoperirea aceasta să vă ajute la fel de profund în munca voastră cum m-a ajutat pe mine.

Auziți des cum se vorbește despre câte un eveniment astronomic major sau cum se spune că o anumită planetă a intrat în mișcare retrogradă sau directă. Ei bine, dinamismul acesta încântător al planetelor este cel care face minuni posibile în hărțile natale. La momentul nașterii voastre, planetele, sateliții planetelor și asteroizii aveau anumite poziții pe cer. La o zi, o saptamană, o luna după, aceste poziții se schimbă major. Aspectele pe care planetele le au în harta natală sunt deliciul astrologilor. Unele planete comunică mai mult cu alte planete, altele mai puțin. Vor exista hărți în care Luna este foarte aproape de Soare, cum este cazul celor născuți la Lună Noua, sau cazuri în care plantele transpersonale se apropie și creează puternice conjuncții, cum este cazul generației născute la sfârșitul anilor ’80, și începutul anilor ’90. Aceste mișcări creează aspecte care determină care este planeta dominanță în hartă și care este planeta care guvernează ascendentul.

Așadar, să luăm cazul în care sunteți zodia Racului. Dacă analizăm temperamentul clasic al acestui semn zodiacal, ne așteptăm să avem de a face cu o persoană foarte sensibilă, maternă, caldă și răbdătoare. Dar dacă planeta dominantă a persoanei cu Soarele în Rac este, de fapt, Martele în Berbec, o să descoperim o fire extrem de dinamică, sportivă, directă și impulsivă. Și uite așa, fie spunem că astrologie e o tâmpenie pentru ca noi citim ce scrie la Rac, fie nu pricepem ce e anapoda la noi, de suntem nițte Raci cam turbo.

Să mai luăm un exemplu, cel în care planeta dominantă este personală vs. planeta dominantă este transpersonală. Poate suntem zodia Vărsătorului, clasicul vizionar inovator al zodiacului, omul conectat la viitor și la ce urmează să fie. Poate Vărsătorul despre care povestim are planeta dominantă Venus, o planetă personală. Vom avea parte de un om pentru care iubire, arta, propriile emoții și exprimarea sentimentelor sunt extrem de importante. Dacă Varsătorul are dominantă o planetă transpersonală, de exemplu Neptun ( octava mai înaltă a lui Venus), vom avea parte de un romantic care este preocupat departea colectivă a iubirii, de partea spirituală și nevăzută și general umană a iubirii, poate chiar să vedem un om care vorbește cu plantele, cu animalele, cu cristalele, nu neapărat clasicul Venusian care scrie scrisori parfumate de dragoste.

Poziția planetei dominante în harta natală este, din punctul meu de vedere, una dintre esențialele lucruri de știut despre astrologie atât de către pasionați, cât și de către astrologii cu “vechime” în branșa. Poate fi o informație care aduce multă claritate și simplitate, care poate ghida mai ușor spre înțelegerea potențialului personal profund.

Ne alegem, noi….sau poate alege Universul pentru noi, momentul în care ne naștem și energia planetară a acelui moment special este în structura noastră pentru a ne ajuta să ne realizăm misiunea mai înaltă pe Pământ. Unii dintre noi au misiunea legată de lucrul cu oamenii, și atunci vom descoperi în hartă plasamente care au de a face cu limbajul, comunicarea, adaptarea, alții au de crescut copii și de avut grijă de hrană și de cămin, și atunci vom descoperi o Lună excelent aspectată, sau alții au de luptat cu reforme sociale dificile, caz în care vom întâlni planete transpersonale chemate spre acțiune.

Primul curs online pe care îl țin este exact pe această temă, dacă vă simțiți chemați să învățați despre planete și despre planetele dominante, găsiți detalii aici sau dacă doriți să lucrăm unu la unu pe harta natală, puteți alege serviciul dedicat calculării planetei dominante aici.

Sursa foto: https://spiritualfitnessonthego.com/blog/2016/05/06/lisaonthego-5-planets-retrograde/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *