Astăzi ne continuăm călătoria planetară începută săptămâna trecută și aterizăm pe Mercur, Venus și Marte. Gata de explorare?

Jucăușul Mercur, sau înțeleptul Mercur? Tare greu de etichetat energia zgubilitică a acestui arhetip planetar. Fascinanta planetă Mercur este guvernatoarea minții, a sistemului nervos și…surprinzător și al celui digestiv, mai precis al sistemului nervos enteric. Așadar, data viitoate când vă gândiți la creier, amintiți-vă că aveți două minți, una în cap și una în stomac. Iată, v-am dat o idee nouă de rumegat. 🙂

Reprezentat simbolic ca Mesagerul înaripat al Zeilor, Mercur este asociat lui Hermes și Apollo. Mercur reprezintă, în astrologie, tot ceea ce ține de intelect și comunicare ( scrisul, vorbitul, lumea amplă a internetului). Este asociat și mișcării ( mai ales al mișcării asociate trimiterii de mesaje sau aflării de nouă informație) și comerțului. Simbolul său este Caduceul, care reprezintă doi șerpi ce stau încolăciți pe un sceptru înaripat. Comunicarea, muzica și cuvintele ce “curg” prin energia mercurian[ au rolul de a expanda conștința și cunoașterea umană, cu scopul de a produce transmutarea și călătoria printre lumi diferite. Folosesc termenul de curgere pentru că elementul Mercur este numit și apa de arting, simbol alchimic puternic despre care vom detalia la cursul despre astrologia planetară.

De pe o planetă, hop pe cealaltă. Iată-ne ajunși pe Venus. Controversata Venus, pentru că veți vedea că energia ei nu este tocmai pe cât de blândă s-ar crede. Asociat în astrologie cu arta, iubirea, senzualitate, această luminoasă planetă a avut și alte semnificații înainte de cosmetizarea pe care i-au făcut-o romanii. Asociată zilei de vineri, zi cu o energie cam dură și cam grea, radianta Venus are și partea ei întunecată. Se spune că cei născuți vinerea nu au vieți tocmai ușoare, creștinii asociind aceasta zi crucificării lui Iisus. Dar, mai există și viziunea maiașă a poveștii, care numește Venusul steaua execuției sau Ochiul ( agera privire asupra legilor naturale) și care spune că energia lui Venus este asociată ideii demoralitate (și durelor ritualuri sângeroase), a raportului dintre valorile personale corecte și cele care ne duc la dezechilibru, e nevoii de relaționare și a calității relaționării. Așadar, când ne gândim acum la frumusețe…parcă ne trece prin minte și că frumusețea exterioară trebuie să aibă corespondent și in frumusețea interioară, nu?

Dacă tot am menționat latura mai dură a poveștii, haideți să facem o oprire și pe Marte. Dinamicul războinic! În astrologie, energia…și putem scrie ENERGIA! lui Marte vorbește despre acțiune, dinamism, atracție, sexualitate, instinct. Este sursa principală a zvâcurilor noastre energetice și este ceea ce ne motivează să ne dăm jos din pat și să ne începem ziua. Este un tip de dinamism care cere rafinare și care, dacă ne ascultăm atent ghidarea interioară, se maturizează frumos, producând din ce în ce mai puține ieșiri războinice. Marte este și expresia voinței prin activitate, este latura noastră cea mai încărcată de vitalitate, iubirea pentru mișcare și exprimare dinamică. Și da, Marte vorbește și despre sexualitate și detaliză care ne este comportamentul în relațiile intime ( desigur, tragem o privire și la Luna, și ea ne spune multe despre asta).

Până la următoarea călătorie spațială, ne parcăm racheta în garajul imaginar. Spor la contemplat!

Surse foto:

www.theregister.co.uk/2020/03/17/water_mercury_ice/

www.singularityhub.com

www.artnet.com/artists/david-egge/view-of-mars-RIFEbHgqX2OTC58_JG4v_Q2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *