Dragilor, vă scriu astăzi despre o temă a stat pe buzele tuturor iubitorilor Astrologiei…Marea Conjuncție dintre Jupiter și Saturn, ce va avea loc în ziua de Solstițiu, pe 21 Decembrie 2020. M-am hotărât să scriu despre această aliniere planetară și despre modul în care o interpretez eu, după ce, aproape zilnic de mai bine de o săptămână, am primit întrebări legate de această alăturare planetară.

Mulți dintre voi știți că eu sunt o mare iubitoare a planetei Jupiter, doar de, în casa 1, aproape de Ascendent și mi-a colorat viața cu optimismul caracteristic. Jupiter are o energie jucaușă, plăcută, curioasă și preocupată de cunoaștere și adevăr. Eu îi spun lui Jupiter profesorul trăznit, pentru că este o îmbinare minunată de umor, bună dispoziție și înțelepciune. Dacă sunteți guvernați de Jupiter sau aveți Jupiter predominant în hartă, știți bine la ce mă refer. Dacă nu sunteți încă familiarizați cu energia acestei planete, puteți citi ce am scris pe această temă aici. Jupiter ca Jupiter, un simpatic…dar Saturn?

Ei bine, Saturn e mai serios, mai responsabil și ne amintește că în viață unele lucruri de obțin cu trudă și răbdare. Asociat cu imaginea tatălui, chiar și a tatălui Timp, Saturn este Profesorul Sever. Corect, dar sever. Ne verifică seriozitatea cu care ne-am făcut temele, cu care ne trăim menirea și ne respectăm timpul prețios pe acest Pământ. Despre Saturn nu am apucat să detaliez într-un articol separat, dar…răbdare ( specifică planetei doar…heheh!) luna Ianuarie aduce și detalierea despre Saturn.

Ei bine, ce înseamnă o conjuncție în Astrologie și ce înseamnă specific conjunția dintre Jupiter și Saturn. Mie îmi place să văd conjuncțiile ca pe “cupluri de putere” – două energii planetare iși pun forțele împreună pentru a crea ceva PUTERNIC! Iar Jupiter, numit și Marele Benefic, mărește…potențează…aduce abundență oricărei atingeri planetare. În cazul de față îl mărește pe Saturn, îkl face să strălucească…și, poate, să fie ceva mai blând cu noi. Avem un amestec între două tipuri de Profesori, unul trăznit și unul sever…Dacă ar fi să cntemplăm puțin tema profesoratului și caracteristicile profesorilor și a muncii lor…cam ce simțiți relevant de menționat? Oare să ne gândim la lecții? La cunoaștere? La mentorat? La ghidaj? Vă las să contemplați și să vedeți cum arată pentru voi mixul aceste Jupitero-Saturnian.

Acum să trecem la partea mai SF, că până acum a fost totul plăcut și lejer. Ei bine, aceste Mari Conjunții Jupitero-Saturniene se întâmplă rar, aproximativ la 20 de ani, ultima fiind în mai 2000 ( interesant anul 2000, nu? Ceva gânduri legate de Millenials? Revenim imediat la ei.) Dar alinierile planetare precum cea din Decembrie 2020 sunt și mai rare, iar momentul de acum este menționat în multe texte de specialitate drept a avea o energie similară Stelei Călăuzitoare pe care au urmat-o Magii. Eu nu voi detalia acum și aici acest subiect, căci ard de nerăbdare să ajung la partea despre semnul Vărsătorului. Dar o a doua temă de contemplare pentru voi este cea legată de lumina călăuzitoare? Oare ce ne luminează această aliniere planetară?

Imagine preluată de aici: https://blog.instantgo.com/zodiac/a-brief-introduction-to-the-aquarius-personality/

Ah, ah…cu zvâc în degete vă scriu că ce m-a bucurat cel mai mult când am început să mă conectez la acest maaaare eveniment planetar a fost…că are loc atunci când Soarele se află în pragul dintre Săgetător și Capricorn iar Pământul pe cuspida dintre în Gemeni / Rac (cea din mai 2020 a fost fix pe axa inversă…era Soarele în Gemeni și Pământul în Săgetător, fără a fi pe cuspidă), iar Jupiter și Saturn sunt împreună în Vărsător! Cam de câte ori am auzit, cu toții, despre Era Vărsătorului? Despre marile schimbări care urmează să vină? Despre restructurări? Cam câți dintre voi au auzit despre Copiii Indigo, de Cristal, de Curcubeu ( unii nu mai sunt copii acum, au chiar spre 30/40 de ani)? Cam câți dintre voi au în hărțile natale cluster de planete în Scorpion…Săgetător, Capricorn, Vărsător? Câți dintre voi știau de mici că ceva e anapoda în lume și că e ceva de făcut pentru a schimba sistemele? Ei bine, dragii mei, bun venit în prea iubita era a Vărsătorului. Poate ea e deja activă mai demult, unii o simt deja ce mult timp, dar 21 Decembrie 2020 e ziua porților deschise la Universitatea Trăznită și Severă a mixului Jupitero-Saturnian în Vărsător. Ne invită Universul să ne uităm profund la teme pe care până acum le-am ocolit. Vărsătorul și Era sa vorbesc despre îmbinarea armoniasă dintre individualitate și colectiv. Din ce în ce mai mulți investesc timp și energie în cunoașterea profundă și poate că a venit timpul să și arătăm lumii ce am descoperit. Să ne aducem contribuția individuală în marea energie colectivă. Steaua Călăuzitoare de la sfârșit de 2020 este un imbold spre a avea încredere în viitor, un imbold care ne arată care este direcția și care ne vorbește despre deschidere și inovare.

De mult așteptam astfel de vremuri…de abia aștept să cunosc din ce în ce mai multă lume veselă, conștientă, preocupată de subiecte care ne privesc pe toți. Viitorul sună bine, iar noi avem un rol important în Marea Schimare. Eu sunt parte a Totului, Tu ești parte a Totului. Vărsătorul este purtătorul de Apă…nu suntem noi, în proporție semnificativă…Apă? Fia ca alinierea de acum să ne ajute să ne conectăm, făcând din Apele noastre Interioare un Mare Ocean al Cunoașterii!

*P.S. Să nu uit, pe 21 Dec. 2020, avem date online, noi toți cei în care energia Noului duduie. 🙂 Voi posta pe pagina de FB evenimentul cât de curând.

Photo source: https://blog.instantgo.com/zodiac/a-brief-introduction-to-the-aquarius-personality/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *