Astăzi aleg să scriu despre nişte adevăruri simple care ţin de frumuseţe. Frumuseţea aceea 2 în 1, combinaţia dintre exterior şi interior.

Vreau să mă refer astăzi la importanţa atenţiei oferite pielii noastre. Anul acesta am înţeles câte ne poate semnaliza pielea despre dezechilibrele noastre interioare sau cât de repede reacţionează ea la tipul greşit de îngrijire. Deşi am avut norocul să am un ten curat şi fără probleme dermatologice neplăcute, am o piele sensibilă şi ani buni mi-a cam dat de lucru cuperoza (deşi pentru mulţi părea simpatică treaba cu obrajii roşii…vă asigur că nu e tocmai plăcut să roşeşti din orice). Am reuşit să o domolesc în momentul în care m-am mai domolit pe mine, înţelegând că agitaţia interioară şi permanentul neastâmpăr…iese şi pe piele.

Mă voi referi aici strict la capitolul ten, oferind pielii corpului un articol mai amplu, cât de curând.

Cum să ne luminăm chipul, sau dacă îl avem aşa, cum să îl păstrăm luminos?

Rutina mea de îngrijire porneşte de la următoarele principii:

  1. Folosesc produse cât mai naturale pentru demachiere şi creme şi serumuri de cât mai bună calitate pentru hidratare. Demachierea este extrem de importantă şi contează ce tip de produs îşi “face treaba”. Pentru mine, uleiul de migdale dulci este excelent, înlătură chiar şi machiajul waterproof. Dacă rămân fără uleiuri vegetale blânde pentru zona ochilor, folosesc demachiant bifazic, formulele uşor uleioase mi se par potrivite pentru demachiere. Nu sunt fan al spălării excesive a tenului – ştiu multe persoane care sunt pro clăbuci de săpun după demachiere. Mie ritualul săpunului îmi usucă pielea, motiv pentru care, dacă simt tenul încărcat, optez pentru o formulă de spălat faţa cu spumă blândă (sunt foarte multe astfel de produse, sunt şi recipiente de tip foamer, putând să optaţi să vă faceţi singure formula pentru spălat tenul). Marca cremelor preferate este diferită în cazul fiecăreia, eu optez, în general, pentru cosmetice cu cât mai puţine ingrediente inutile, citesc eticheta cu atenţie şi nu cumpăr produse cu termene de valabilitate interminabile. Folosesc un produs blând pentru hidratarea ochilor, creme sau uleiuri vegetale mai grase pentru masajul tenului făcut seara şi formule cu factor de protecţie solară pentru zi.
  2.  Masajul tenului când aplic crema. Nu îmi arunc în doi paşi crema pe faţă, ci încerc să îmi ofer câteva minute de rasfăţ şi să dedic atenţie relaxării feţei. Dacă dimineaţa sunt pe fugă, fac mini-ritualul tenului seara.
  3.  Iubesc apa termală, apa florală sau loţiunea tonică. Pentru mine sunt ingredientul de nelipsit, deseori dimineaţa, dacă sunt pe fugă, aleg să puffăi nişte apă de iasomie sau de mentă. După ce mă machiez, folosesc apa termală, îmi pare că dă viaţă tenului.
  4. Machiajul – puţin, dar bun. Nu colecţionez truse de farduri sau mascara sau rujuri nenumărate…am făcut asta şi riscul de a folosi produse care expiră şi pot genera reacţii alergice e cam mare. Aşadar, cumpăr ceea ce folosesc şi ceea ce îmi place şi mi se potriveşte perioada respectivă. Nu detaliez aici tema machiajului…merită o atenţie specială subiectul.
  5. Consumul de lichide şi de hrană vie, cu aport nutritiv real. Pielea mea se simte bine când mănânc sănătos, când beau apă bună şi când mă odihnesc suficient. Simplu, nu?
  6. Săptămânal îmi acord un răsfăţ – îmi cumpăr o mască hrănitoare sau îmi pregatesc una acasă şi acord o jumătate de oră de “hrană” tenului meu. Dacă pot lega răsfăţul şi cu sorbitul vreunui suc de legume sau fructe, cu atât mai bine.

Ce ne mai luminează chipul? 5 minute de muzică bună (eu aş zice clasică – mama muzicilor) ascultate în tihnă, luxul de a sta 15 minute în pat dimineaţa, după trezire, bând clasica apă cu lămâie, zâmbetele sincere şi râsul cu poftă, vorbele directe şi blânde spuse altora, iubirea, pregătirea de somn cu o carte în braţe şi un ceai de plante. Ritualul meu zilnic include şi mângâierea motanului Milo, pentru care ziua musai începe şi se încheie cu minutele de alint.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *